sofiawallin

Välbehövlig dag

Den här söndagen blev precis som rubriken lyder, välbehövlig. Började med att sova ut följt av skypetid med två sköningar, tack för lite extra-energi! â™¡ Vi utbytesstudenter har blivit varnade tusen gånger att inte skypa om man får hemlängtan men jag tycker det är lika skönt varje gång. Kan bero på att den svåra biten för mig här är att stänga ute Sverige, så när jag väl får vara i Sverige för en stund känns det snarare lite bättre istället för jobbigt. 


Jag var på ett till shoppingcenter idag, ett bra sätt att underhålla sig i värmen. Tanken var att vi skulle vara fyra stycken men det slutade med att vi bara blev två, två svenskar dessutom. Amerikanare är väldigt bra på att ställa in saker i sista sekund har jag lärt mig under den korta tiden jag varit här. Menmen, jag och Louise fick en liten energikick och gick loss på Victoria Secret. Jag fick även köpt, det kanske allra viktigaste, nässpray. (!!) Jag kan äntligen andas igen, så nu vet ni det. 

For the moment lagar jag middag och lyssnar på alldeles för hög musik. De andra gick på bio men för mig lockade det mer att stanna hemma och vila. Så jag gör pappa inspierad mat, hoppas det blir aptitligt. Snart förvandlas den här resebloggen till en matblogg och det vill vi ju knappast så ska sluta skriva om mat nu. 

Engelskan går bara bättre och bättre. Lär mig nya ord dagligen och jag får höra att den svenska accenten försvinner sakta sakta sakta men säkert. Vilket jag ser som positivt men amerikanarna tycker är förjävligt rent ut sagt. Enligt dem är det en av de mest fantastiska gåvorna man kan få, att ha en utländsk accent. På fotbollsmatchen i fredags sa en kille följande "You have an accent and you live in a european country with rain, what else can you ask for?" Så ja, man kan se olika på det antar jag. 

Ny vecka imorgon, hoppas på att den blir roligare än förra. Dock är det alltid du själv som påverkar hur det blir i slutändan. Hoppas ni är taggade för andra veckan veckan i skolan, själv ska jag lära mig om hur man ritar med färgpennor. Arbetat med blyers senaste veckorna, vem vet, färgpennan kanske är jätte svår? Lovar att berätta hur mina konstverk blir! Skämt och sido... 

KRAM 

//Louise bakifrån från vår vistelse på Arrowhead // Kyckling, mango-avocado slasa & limesås, jippi // En view av köket, amerikanskt! //

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas