sofiawallin

Flytt från värmen

Rubriken beskriver min tillvaro väldigt bra just nu. Är nämligen inte kvar i Phoenix över helgen utan vi har flytt till Flagstaff som ligger ca 2 h norrut. Det är "heat-warning" i Phoenix den här helgen och igår var det upp mot 115 F vilket är över 45 C. Sååå vi packade våra väskor och körde upp till min värdmammas andra hus. Här är det ca 25-30 C och äntligen kan jag tänka klart igen efter att haft en aningen groggig hjärna senaste veckorna. Vatten hjälper men i 45+C finns det nog inget som gör att man känner sig "noraml". 

Imorse fick jag äntligen sova ut! Efter en vecka med ett irriterande alarm som ringt kl 5 varje morgon var det som att få sova på svävande moln hela natten. Mycket nya intryck med tanke på skolan, engelskan och två träningspass hela veckan har tagit på min power så att säga. Fick även skypat med big-sis, veta att mitt rum numera är ett förvaringsrum och min första touch av hemma sen jag kom hit vilket kändes helt okej! Ingen hemlängtan än så länge. 

Så efter att jag haft min långa morgon började vi ta tag i dagen och tog fyrhjulingen för en liten tur. Yes, fyrhjulingen. Det var magnifikt super jätte mega kul!! Jag fick köra och tror vi var ute i över 2 timmar. Svängde förbi en väldigt amerikansk marknad och liten by mitt ute i skogen. På tal om skogen påminde det lite om hemma. Snacka om konstrast, ena dagen palmer och öknen, andra dagen tallar och skog, nice! Åt hemmagjord sorbet (AMAZING) och smakade på någon mexikansk salsa av något slag, förstod inte riktigt var det var men det var riktigt gott! Vi åt även på en italensk resturang idag, eller ska jag säga en amerikansk resturang som försöker driva en italensk resturang men inte riktigt lyckas? För typ så var det, men det var gott det med, dock stämde kanske inte italenskt in speciellt bra om ni frågar mig. 

Imon är det träning, skype och lite mer fyrhjulning som gäller innan det är dags att åka tillbaka till bastun. 

KRAM

 

Tävling

Idag tävlade jag som sagt för första gången i simning. Kan vara värt att nämna att jag aldrig startat från en platå, gjort smidiga väningar eller två av de fyra simsätten i hela mitt liv innan den här veckan. Jag ska inte påstå att jag lyckades med något av det nämnda men det var kul och jag blir förmodligen inte utkickad ur truppen! Jag förstår verkligen vad föredetta utbytesstudenter menar med att gå med i lag och klubbar är ett måste. Att hitta kompisar på en skola med närmare 3000 elever och olika klasser varje lektion är inte lätt. Vi har endast 6 minuter på oss innan vi ska sitta i nästa klassrum så inte heller på lektionerna blir det inte mycket till socialt. I simningen känns det lättare och alla är verkligen jätte snälla! :) 

För mig i skrivande stund är det torsdag kväll, vilket innebär att jag snart klarat av min första skolvecka. För att sammanfatta den kort beskriver uttröttande, rolig och annorlunda den väldigt bra. Jag har nog aldrig i hela mitt liv varit såhär trött efter en vecka i skolan, skrattat nästan lika mycket som på mattelektionerna hemma (Louise/Elin) och jag må ju säga att det är något speciellt med High School. Den skolandan och sprit som finns på Liberty är verkligen en klass för sig. Nästa vecka är det den första fotbollsmatchen också, den taggar vi alla för!! 

Nu ska jag sova (borde öva på stater men att plugga ligger desvärre inte överst på min lista), Godnatt! 


Där vi har våra simträningar, på Sun Rise High School // En liten view härifrån

Snapshots - 12/8


Lite foton från de senaste dagarna Skolan blir bara bättre och bättre för varje dag som går! Bilderna på nedersta raden till vänter och höger är från skolgården, till vänster så är det lejonen som vaktar ;) Artclass var kul, fick lära mig att rita på lite olika sätt osv, inte överdrivet ansträngande men det är ju i stort sätt en ansträning konstant här på grund av språket. Det tar verkligen mycket energi ifrån mig. Jag märker också att det blir svårare för varje dag att växla mellan svenska och engelska, kaos i mitt lilla huvud. Weightclass ser ut att bli riktigt bra träning, tre styrkepass och två konditionspass är upplägget varje vecka. Sen har vi ju den älskade historian som är spännande. Just nu arbetar vi med kartan, mellanstadie varning på den. Angående kartan hände en väldigt rolig sak idag. I engelskan är vi indelade i olika grupper som vi från dag ett arbetat i. Idag satt vi bland annat och diskuterade olika tidsepoker. Någonstans i diskutionen kom vikingarna och Skandinavien upp och då sa jag "ååh, I´ve been there" på skoj. Svaret jag fick var "Oh really, that's so cool, why and when?". Då har vi i tre dagar suttit och pratat om att jag är från Sverige och Europa osv osv. Det här har verkligen förvånat mig under den korta tiden jag varit här, hur lite amerikanarna kan om övriga världen jämfört med oss i Europa. Vi alla skrattade iallafall åt det när vi sen alla fick klart för oss vad Sverige och Europa låg. 

Idag var också min första smträning. Som jag skrev igår så var man tvungen att ha kunskaper i alla simtagen, butterfly, freestyle, breast och back. På något sätt lärde jag mig freestyle igår och butterfly idag. Jag var helt slut efter träningen, man ska absolut inte underskatta simning, riktigt jobbigt! Men det var SÅHÄR kul och jag hoppas jag kommer med i laget, då det är en väldigt populär sport här pga värmen är det rätt många av oss som ska sorteras bort. Efter träningen åkte jag och Roger till mitt favoritställe här, Paradise Bakery and Café. Låter som världens onyttigaste ställe men deras mat är gudomlig. Jag har ätit deras tomatsoppa varje gång, vågar inte testa någon ny bara för den är så god. Så det var min dag i stort sätt, värmen var tillbaka (40-45) och allt är frid och fröjd. Fick även skypat med en fin själ som gjorde mig glad. Enough for now...

KRAM

11 augusti

Andra dagen i skolan var snäppet bättre än första, hoppas det fortsätter i samma riktning. Idag började även Louise på min skola här vilket känns så kul!! Fick även bytt min tyska lektion idag, det blev Arts istället. Hoppas på bättre framgång där. Efter skolan idag var jag på ett möte inför simlaget där jag blev totalt skräckslagen. Jag ska ha kunskaper i alla fyra simsätten. crawl-, breast-, back- och butterflystroke vilket jag absolut inte har. Så efter skolan gick jag och Roger upp till poolen för en snabb kurs i crawlstroke, lyckades lite smått med något crawl liknande simtag. Jag ska klara av att simma 100 yards och hur det går får ni höra imrogon! :) 

En till sak som hände idag, som gör att jag nästan blir rädd för mig själv, är att jag har frusit hela dagen, i 32 grader. Det är läskigt hur man vänjer sig vid värmen. Men imon ska det bli 43 igen och över 46 resten av veckan. Jag vet mycket väl hur konstigt det här låter men så är det...

För övrigt ska jag försöka börja ta lite bilder, är inte överdrivet duktig på det men ska göra ett försök!  

KRAM

Grand Canyon + första skoldagen

De senaste dygnen har varit jobbiga men roliga. I lördags åkte jag med de andra utbytesstudenterna till Grand Canyon, andra gången för min del. Det som var lite tråkigt var att vi åkte till exakt samma ställe som jag besökte i vintras. Canyon sträcker sig nästan 500 kilometer fick vi lära oss och jag pricka in samma "viewpoints" två gånger. Men vi var inte där för att se Grand Canyon egentligen utan huvudpunkten var att lära känna varandra. Många härliga människor och nästan alla från olika nationer. Vi tältade vilket var faktiskt väldigt roligt! Varför jag skriver faktiskt är för att Sofia Wallin och tält i vanliga fall kanske inte kommer överdrivet bra överens. :) Dock så innebar tälta med roliga människor väldigt lite sömn och imorse ringde klockan 5 så ikväll planerar jag att checka ut kl 20. 

Idag var det the big day. Min första skoldag i High School. Jag satt inte själv på lunchen och ingen sa något elakt så jag är glad, haha. Weights fick jag väldigt bra intryck av men tyskan har jag redan gett upp, så den ska jag försöka byta. Jag hann dock lära mig några saker redan på en lektion. Hur man räknar på fingrarna i Europa (tummen först, här pekfingret), 1-10 och hur man säger hejdå. Alla som läser tyska 1 är freshaman och det innebär att alla är 5 år yngre än mig vilket kändes sådär. Men förhoppningsvis kan jag byta den lektionen till något annat :)  Min historia lärare är jätte sträng och jag ska kunna alla stater och deras huvudstäder till på fredag. För övrigt var första skoldagen riktigt bra, alla var amazed av min accent vilket var lite skönt att höra!

KRAM

Jag lever...

...men är boktavligen konstant upptagen. Enda sen jag kom hit har det gått i ett och jag har inte varit ledig en sekund eller så har jag varit för trött. Jag trivs jätte bra och familjen tar väldigt väl hand om mig. De senaste dagarna har gått till att träna, bada, köpa saker till skolan, varit hos läkaren och besöka skolan. Eftersom jag ska vara med i simlaget var jag tvungen att göra en undersökning hos läkaren innan.
Angående skolan, den är en äkta High School om man säger så. Ni vet, de långa korridorerna med färgade skåp, lejon på väggarna överallt (Vi är "the Lions") och en riktig high school musical feeling får jag när jag går i korridorerna, enda skillnaden är att jag inte tänker dansa, eller sjunga för den delen. :) Har träffat alla mina lärare och de är super exalterade över att ha mig här vilket känns skönt. Jag vet också att det kommer gå två andra utbytesstudenter på samma skola som råkar vara svenskar, wihoo! Mina lektioner och vilka kurser jag ska ta är också klart. Den här terminen kommer jag läsa Weight class, US/AZ history, engelska och tyska (!!). Jag ni läste rätt. Vad hände där undrar ni, det undrar jag med :) MEN min förklaring är följande, eftersom jag kommer läsa tyska 1 så är alla där nybörjare vilket innebär att vi är alla lika bra när vi börjar. Tänkte ta spanska 1 och briljera men jag lär nog ändå bara hinna lära mig hur man säger hej och hejdå under en temrin, lite mer förhoppningsvis, men ni förstår vad jag menar. 
Värmen är lite läskig tycker jag, för eftersom luften är så fruktansvärt torr så känns det inte lika varmt som det är vilket tydligen gör det väldigt farligt enligt Becky. Det är över 45 grader men det känns som strax över 35. Det började regna idag också vilket gjorde att det bara var 40 grader, det var nästan lite kallt. Nu undrar ni va som flugit i mig, haha 

Så imon är det Grand Canyon som gäller med alla AZ-utbytesstudenter. Jag tar min gula ryggsäck och sover i tält en natt är planen, mer än så vet jag inte. Innan det ska jag få en natt av skönhetsömn, och när vi ändå är inne på sömn. Min säng här är lika skön som sängarna på Hilton i San Fransisco (mamma/pappa/Anna!!), jag har aldrig sovit såhär bra. 

BamseKRAM

 

 

NEW YORK 2015

//Grand Central // Times Sqaure //


// Brooklyn Bridge // Frihetsgudiannan //

// Manhattan // Times Sqaure //

// Uppe i Rockfeller // Utsikt över Manhattan //

// One World Trade Center //


// Sanna // Nora & Ida // Nora & Sanna // Minne av One World Trade Center //

Prep course dag 3 och 4

Sista dagen i NY hade vi en historia lektion med en lärare från en skola i närheten, han var totalt crazy och aldrig har historia varit så roligt. Det som var intressant var att så han lärde ut om första och andra världskrigen är inte som vi i Sverige lär oss. Två synvinklar på det antar jag. Efter lektionen åkte vi in till stan igen och besökte Times Sqaure och lite shopping. Det vi missade idag var dock att man kan inte göra fifth avenue på 2 timmar, en butik är ett block så för att komma till affärerna vi ville till behövde man gå flera kvarter. Göteborgs utbud kändes helt pltösligt väldigt bra. Sista saken på agendan var en båttur runt Manhattan, vilket var super coolt!! Vi kom hem runt 12 och då var det bums till sängs eftersom vi skulle upp tidigt.

Igår var det ju dags att flyga vidare. Det var inte alls kul att säga hejdå till alla jag lärt känna, speciellt inte till de jag umgicks med mest. Men vi var tre stycken som skulle till Phoenix så jag, Malou och Mart mötte upp familjerna tillsammans, det var nervöst kan jag säga...MEN, de är såååå snälla, roliga och välkomnande! Buddy and Puffy är de roligaste hundarna jag någonsin träffat. Buddy är jätte lugn och bryr sig mest om sig själv vilket gör honom så charmig och Puffy är galen, springer överallt och skäller konstant. Så de har verkligen  två perosnlgiheter som är rätt svåra att missa. 

Efter att de hämta upp mig på flygplatsen åkte vi och åt middag, inte McDonalds ;) De är väldigt hälsosamma och vi tycker konstigt nog om ungefär exakt samma saker. Sen visade Becky mig snabbt området och ja, där jag bor kallas det för "resort" vilket tydligen innebär att det är som att på ett resort fast man bor där full tid. Poolen kommer vara min bästa vän med tanke på värmen! Just nu är klockan 7 på morgonen och det är redan 30 grader............Luften är dock väldigt torr så det är inte tryckande värme, utan snarare värme som gör att mina linser torkar, haha 

Bilder kommer senare :))) Hopppas ni mår bra där hemma! 

KRAM

Prep course dag 2

Hejsan hoppsan! Dag 2 här i New York bestod av lektion på morgonen där en high school elev kom och besvarade frågor som vi hade ställt, vilket var väldigt bra då vi alla fick en inblick i high school. Efter lunch åkte vi med buss in till city och efter en tour runt på Manhattan fick vi 4 h för oss själva i Soho och Noho. Jag och de tjejer som jag umgås mest med här tog oss till Broadway som är som ett himmelrike av shopping :))))) Sannas citat under första timmen var "Jag är i himmelriket!". Allt är dubbelt så bra och dubbelt så stort. Dock hann vi bara till 5 affärer under 4 timmar. Vet inte om det var vi som var långsamma eller om det var mycket folk. Vi skyller på det sist nämnda. Jag har inga bilder på mobilen men lovar att lägga upp lite bilder senare :) KRAM

Prep course dag 1

// Nora från Norge och jag aka The notebook feeling //

Wow, New York levererar! Igår landande vi vid halv två tiden och kom till The Collage of New Rochelle, campuset där vi bor, vid 17 tiden. Det var riktgt jobbigt att stanna uppe hela kvällen då jag hade varit vaken i över 24 och vi fick först gå och lägga oss vid halv tio, trött tjej. Människorna här är så så så härliga och jag har verkligen super kul! Idag har vi mest fått information om olika saker och på eftermiddag var det sport som gällde. Cheerleading, softball och amerikansk fotboll fick vi testa på och det var sååååå kul! De hade fixat med lärare från en skola så vi fick verkligen känna på High School spirit. Vi har rätt strikta regler och vi måste prata engelska hela tiden, annars får man ställa sig framför alla och sjunga. Blinka lilla stjärna bidrog vi från Sverige med igår, det lät inte bra för fem öre så vi pratar engelska i fortsättningen.... KRAM