sofiawallin

Fullt upp

Nu har jag inte varit duktig på att skriva trots påminnelser från er där hemma. Jag är så upptagen hela tiden nu för tiden så jag är knappt hemma. Eftersom det inte finns någon kollektivtrafik här så får jag planera mina dagar lite utifrån när jag kan få skjuts så jag är ute och flänger och far hela dagarna långa, åker inte hem fören vid 18-19 varje dag. Förra veckan var väldigt seg dock. Jag måste också berätta att jag är glad över att nu klarat av mitt första matteprov här. Det är riktigt svårt att lära sig saker på ett nytt språk när du aldrig stött på det tidigare. Engelska lektionerna är då jag leker frågetecken och gitar lektionen får mig att känna mig mindre musikalisk än någonsin, men det är okej! :) Annars så rullar skolan på. Simning innan skolan har vi fortsatt med och förra veckan joinade vi en simgrupp nere på universitetet. Så kl 5:30 måndagar, onsdagar och fredagar ska vi nu simma. Mina sovrutiner ser ju lite annorlunda ut här än hemma kan jag ju medela, går och lägger mig kl 20 varje kväll. 

Förra helgen var det ju Halloween. Oj säger jag bara. Jag visste att det skulle vara lite halvt till överdrift men det var pynt överaaaaallt! Jag klädde ut mig till viking och har aldrig varit mer exalterad. Älskade min kostym och förde bort våra svenska gamla gener till staterna för en kväll. Vi gick trick and treading vilket fungerar som bus eller godis. Dock så går verkligen alla åldrar runt på gatorna, det är nästan som en folkfest! Man får godis, säger happy halloween, får lite till godis och träffar människor. Det var verkligen en upplevelse! Halloween i USA är något alla bör få uppleva, det var något speciellt. 

Vad har jag mer gjort den här veckan, jo vi har haft födelsedagsfirande sedan i onsdags. Min värdmamma fyllde år i torsdags så på onsdagen efter skolan ställde jag mig och bakade kanelbullar. Hon ÄLSKADE dem förra gången jag bakade så jag överraskade henne med lite fler. Firandet fortsatte på lördagen då vi efter vår dagliga morgon träningsrutin åkte runt halva stan på lite olika ärenden. Min värdmamma besökte bland annat optikern för att hämta upp hennes nya glasögon. Så jag gick runt och testa alla möjliga olika modeller, så kan man också roa sig! Efter det satt jag barnvakt till Brighton. En tjej på 4 år med alldeles för mycket energi för att jag ska orka hänga med, aldrig igen. På kvällen gick vi ut och åt på en resturang, italienskt blev det eftersom jag fick välja. Hela familjen var samlad och eftersom både jag och Michelle fyllde år fick vi gratis efterrätt. Jag har hört talas om det är så det fungerar i USA, så det kan jag nu intyga att det gör! Hade en super bra start på min 18-årsdag. :)

I söndags var det den 8e november vilket innebar att lilla jag blev stor. Jag blev väckt på morgonen kl 5 med presenter och massa fina meddelanden från er där hemma. Varför vi gick upp så tidigt var för att vi skulle ut på "trail-running" vilket i stort sätt är terräng löpning. Vi hade en tur på ca 10 km genom öknen upp till en topp som heter Blacketts där man ser ut över hela Tucson. Det var så brant att det till slut inte gick att springa och jag snittade 175 i puls i slutet bara av att promenera. Det säger en del om hur jobbigt och brant det var. Utsikten var magisk och jag startade min födelsedag på bästa möjliga sätt, vi hade så roligt under vår tur dessutom! Under dagen pratade jag med er där hemma. Skypade från kl 9 till klockan 15 samtidigt som jag bakade hjärtebullar (bröd). De blev för övrigt väldigt super mega goda och jag har saknat riktigt bröd så det blev som en present till mig själv. Sedan gjorde vi oss i ordning för kvällen då vi skulle på en mexikansk parad nere i stan. Paraden heter "the All Souls Procession" och meningen är att man ska hylla alla döda, på ett positivt sätt. Till detta sminkar man sig i ansiktet (se bild) och går i flera kilometer. Du kan skriva en lapp med namnen på de du vill hedra och lägga i en stor "korg" som de sedan sätter eld på. Det är flera tusen människor som går paraden och är väldigt känt i Arizona. Det blev en födelsedag som inte blev lik någon annan men det var det som var kul. Så det var inte så dumt att fylla 18 i staterna trots att man kan tänka sig att det skulle bli tråkigt eftersom det inte är någon speciell ålder här. De får ju köra bil vid 16 år och dricka alkohol vid 21 år. Tack så mycket för alla fina hälsningar på min 18-års dag ♡ 

Nu är det en ny vecka och jag är ledig på onsdag pga "Veteran´s day". Den klagar jag inte på, det börjar dra ihop sig nu. Snart är första terminen redan gjord. Idag har jag dessutom varit hemifrån i 102 dagar och det är 102 dagar tills mamma och pappa kommer hit. Samtidigt som längtar jag super mycket men jag njuter självklart av att vara här också! Men nu kommer en bildbomb. 

 

KRAM

 

// Halloween, som en viking! //

// Från middagen i lördags. Jag fick äta fisk för första gången på flera månader så det var värt en bild //

// Min värdbror och jag //

// Toppen av Blacketts //

// Du gav lappen med dina namn på till Indianen som sedan la de i korgen i bakgrunden //

// Innan vi själva hoppade in och gick i paraden stod vi vid sidan och kollade på allas smink & skyltar //

// Själv såg jag ut såhär! //

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas