sofiawallin

Elva nya olikheter

Jag skrev ett inlägg ganska kort tid efter att jag kommit hit om olikheter mellan Sverige och USA. Jag har självklart upptäckt fler sen senast då det gått nästan två till månader. 

+ Okunskapen om områden utanför USA är hos väldigt många väldigt dålig. Nu snackar jag inte om var t.ex. Sverige ligger (den också men...) utan att många inte vet om att det inte är som i USA överallt i världen. Helt enkelt så tror en stor andel att så det fungerar här, när det kommer till allt, fungerar det också i övriga världen. Svårt att förklara men hoppas ni förstår.

+ När man nämner att man är hälsosam tror många att man menar att man i stort sätt inte äter. Det finns inget mellan fet snabbmat och endast sallad. När vi säger hälsosamt hemma i Sverige menar vi snarare att vi äter bra och nyttig mat skulle jag säga.

+ Det här med artighet och bordskick. Jag får kommentarer dagligen om att jag är så fruktansvärt "polite". Det jag gör är självklara saker så som att tacka för maten, skära köttet istället för att äta det med händerna och skakar i hand när jag träffar nya människor. Amerikanerna blir helt upp över öronen. 

+ ALLT här har mer socker, mer fett och bara mer mer mer. Jag vet inte vad vi gör med maten hemma eller snarare, jag vet inte vad de gör här med maten. För de förstör den uppenbarligen. 

+ Här smakar mjölken absolut ingeting. Den genomgår en sån lång produktion där så många tillsatser tillsätts att den inte ens blir dålig av att inte stå i kylen under en hel dag. 

+ Man spolar inte på toaletten när man endast gjort det lilla. Utan för att spara på vatten får man bara spola vid stora ärendet. Luktar inte alltid fantastiskt. 

+ Det finns inga brunnar i gatorna. Det regnar som sagt inte så många dagar här om året men det händer då och då, vilket skapar kaos. Vattnet rinner alltså inte undan utan måste torka upp. 

+ De kan inte uttala mitt namn Sofia så som vi säger det på svenska. Det blir SofiLA. Därför säger många Sofie.

+ Amerikanare tar väldigt lätt väldigt illa upp. Man får väldigt ofta förklara sig. 

+ Tillit till yngre existerar inte. 

+ De anser att de har kommunaltrafik här. Jag har sett en buss sedan jag kom hit. Den går fram och tillbaka i downtown. Hela poängen med t.ex. bussar är ju att ta sig till ställen och inte fram och tillbaka på en gata i centrum. 

KRAM

 

//  Times Square i New York som jag förövrigt gärna hade fått uppleva igen. Obeskrivligt bra dagar med härligaste människorna  //

// Flashback till stunden då jag lämnade Stockholm och Sannas selfiestick fortfarande var vid liv //

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas