sofiawallin

Idag...

...hade ett skrattanfall med dessa tjejer inte suttit helt fel  

// Två år sedan! Tiden går fort när man har roligt //

Tucson meet yourself

De senaste dagarna har det varit en festival i downtown Tucson som heter Tucson meet yourself. Allt från mat till att fläta hår kan man göra där och i ett av alla tälten fanns en av mina två organisationer som jag åker hit med. Vi fick möjligheten att vara med under några timmar om vi ville, mest för att visa upp oss och svara på frågor. Tanken med det hela var att ragga fler värdfamiljer. Så idag efter vår cykeltur ("bara" 65 km idag) och en liten powernap tog jag mig ner mot stan för att delta i det hela. Jag fick träffa lite andra utbytesstudenter vilket var mycket trevligt och uppleva lite amerikansk kultur. Det fanns dock mattält från alla möjliga olika länder, till och med Sverige! Jag såg dock inte det svenska tälten fören de skulle slå ner men fick träffat en kvinna där som gav mig en inbjudan till ett event i December. Eventet handlade om Skandinavien och Lucia eller något liknande, ska kolla närmare på det. Kan vara värt att gå på? 

Efter att jag var klar i min organisations tält mötte jag upp Nick, vilket var jätte kul! Det är min värdbrors bästa kompis så på det viset har jag också lärt känna honom. Han visade mig runt i downtown då jag inte sett mycket av Tucson ännu och jag msåte säga att det är riktigt mysigt här, verkligen! Så det var min söndag. Nu ligger jag med en sovandes och ledsen hund ingosad i min armhåla. Min värdfamilj tar emot fosterhundar då och då för att hjälpa dom tills de hittar ett hem till dom. Just nu har vi en liten chiuaua här som heter Lugo och vi har blivit true best friends. Han har precis opererats så han behöver lite extra kärlek. 

Nu ska jag sova. Godnatt Amerika, godmorgon Sverige! 

// Is med saft, ganska äckligt men underbart i värmen & några små tjejer som gjorde stepdans //

// Två ledare längst till vänster och Brasilien, Sverige, Nederländerna och Italien till höger //

Dagarna

En dag här ser precis ut som en dag hemma i stort sätt. Största skillnaden är hela min omgivning men utöver det så gör jag samma saker under skolveckorna här som i Sverige. Nu är det dock lov och dagarna blir förhoppnignsvis lite mer exciting. :)

Idag väckte min värdmamma mig kl 5 och vi lämnade huset vid 6:45 för en cykletur. Vi begav oss till Mount Lemmon som är ett av alla berg här i Tucson. Det är ca 20 km dit från vårat hus och sen kan man om man vill cykla uppför hela berget som är 48 km, vi skippade dock det. Vi klättrade 15 km och det tog ungefär 80 min. Hallelujah vad mina ben värkte. Det läskiga är för mig att cykla nedför då tanken är att man inte ska bromsa utan köra inprincip full gas nedför, helst trampa samtidigt. Inget någon behöver oroa sig för när det gäller mig dock, är nästan tröttare i mina fingrar efter att ha bromsat allt vad jag hade konstant i 30 min. Håller mig hellre på raksträckor eller i uppförsbackarna (ja jag vet att man måste ner också). Hur som helst, vi kom tillbaka hem runt 10 och då jag hade 20 min på mig innan jag hade en tid inbokad på min värdmammas hårsalong. Har under en längre tid velat ljusa upp mitt hår lite så nu har jag 1,5 dm kortare hår samt lite ljusare. Ska fota efterbild imorgon! Sedan hjälpte jag min värdmamma med lite av varje samt lagade middag. Nöjd med dagen.

Imorgon är det en ny dag med nya utmaningar, Godnatt :)

 

// Bild från cykelturen //

GRATTIS ♡

Idag fyller min alldeles egna syster 22 år och gud vad jag saknar henne. Hur irriterande jag än kan vara så älskar jag henne oavsett. Det är hon som ger mig råd och tips för att välja den rätta vägen och jag vet att hon alltid finns där. Så mycket som hon har gjort under i sitt liv ger mig ständigt tankar som "åh det vill jag också göra", för jag beundrar henne för hur långt hon har kommit. De bästa skratten är med den här tjejen. Grattis igen, saknar och älskar dig 

PUSS & KRAM /Fia 

Ny start

Just nu hostar jag högre än vad hundarna skäller och huvudet spränger som en laddad bomb. Var verken i skolan igår eller idag så mina dagar går ut på att vila, sova, äta och dricka. Sjuk är alrig kul var man än befinner sig men jag hoppas att jag snart är på bena igen. Om jag inte hade varit sjuk hade det här varit min sista skolvecka för på torsdag får jag Fall Break. Kan inget annat än och säga att det är välbehövligt även om jag fick över två veckor uppehåll för tre veckor sedan. Vi har massa kul inplanerat så jag kämpar på att bli frisk fort!! :) 

Som sagt så är skolan tuffare här. Delvis beror det på att jag inte läser i block på Sabino High School (min nuvarande skola) vilket vi gjorde på Liberty High School. Block innebär att man endast har fyra lektioner per dag som är 90 minuter långa. Jag läser nu sex ämnen och har 60 minuter långa lektioner. Skolan börjar 8:17 (!!) och slutar 15:15. De ämnerna jag valde den här gången är Collage Algebra, American Government, Aide, Engelska 12, Gitar och Stage Management. Hitills har matten och engelskan varit svårast. Även fast jag redan gått igenom matten hemma i Sverige så skriver de lite annorlunda här och alla termer på engelska är totalt förvirrande. I engelskan läser vi för tillfället Shakespeare och inte ens de andra eleverna förstår, så ni kan ju ana hur lite jag hajar. MEN det är kul! 

Jag gillar Tucson mycket mer än Phoenix. Staden har lika många invånare som Göteborg och är omringad av berg, super vackert! Hela staden är mer personlig och så många människor som jag lärt känna här på två veckor lärde jag inte känna under hela min tid uppe i Phoenix. Det har varit riktigt jobbigt att starta om på nytt dock, jag skulle ljuga om jag skrev att det bara varit spännande och kul. Den där kulturchocken som jag fick höra talas om innan jag lämnade Sverige, som jag tror de flesta utbytesstudenter tänker att det inte kommer drabba just dig, kom som en rak höger. Jag förstod inte själv att det var den berömda kulturchocken utan det var min kontaktperson som berättade det för mig. I mitt fall blev jag så trött att jag inte kunde hålla mina ögon öppna i skolan, jag somnade så fort jag lade mig ner, jag grät i floder och hade en extrem hemlängtan. Nu efter någon vecka börjar det kännas som vanligt igen och jag hoppas innerligt att det inte behövs upplevas igen. 

Än så länge har jag inte hunnit göra så mycket då jag bara varit här i två veckor. Just nu försöker vi bara få ihop min vardag och s.k. "settle down". Har massvis med roligt att se fram emot dock! Snart är det Halloween, Havasupai resan (googla), Thanksgiving och eventuellt San Diego! :D Då blir det bildbomer!

KRAM

 

// Fyra hejdå som jag mer än gärna hade spolat tillbaka till. Säger det igen, ta hand om era nära och kära  //

 

Kanelbullensdag

Frånvarandet beror på att vänja sig vid ny stad, familj och skola tar på krafterna. Jag har nu bott i Tucson i två veckor samt paserat min två månaders dag i USA. Kan inte påstå att det är en dans på rosor, men vi kämpar på här borta. Jag tycker personligen att min skola här är väldigt mycket bättre än den i Phoenix. Den är mycket tuffare men det gör det hela lite roligare. Mina inlägg från min första tid här om hur lätt skolan är behöver inte längre nämnas, för nu sitter jag som ett frågetecken på de flesta lektioner. Men mer om skolan någon annan dag! 

Idag är det kanelbullens dag om någon har missat det. Jag var en av dom men det var däremot inte min värdpappa. Så idag ställde jag mig i köket och gjorde kanelbullar vilket var hyfsat intressant. Ingen i min värdfamilj dricker mjölk så fick använda mig av mandelmjölk istället. Min värdmamma äter inte socker så fick använda mig av brunt socker istället. Det existerar inte heller pärlsocker i detta land. Stött kardemumma är ett steg för jobbigt så det blev ingen smak av den färdig malda. Så ja, det var inte så mycket av kanelbullar längre. Men det blev något liknande iallafall och smakar absolut inte illa. Familjen älskar dom! Dock måste dagens kommentar vara att man kan äta dom som frukost. Som min svenska åsikt kanske inte det är helt optimalt...? 

Ska försöka uppdatera lite mer om vad som händer och sker i veckan! 


KRAM


// Dagens mästerverk //