sofiawallin

Kategori: Motgångar

Sista tiden i Phoenix...

...fick jag gjort rätt mycket trots allt. Även om mycket av tiden blev dötid fanns det många höjdpunkter under min tid utan skola. Familjen jag har bott hos under de senaste veckorna har tagit med mig på äventyr vilket jag verkligen uppskattat! De tog bland annat med mig på min första hike, det var varmt men så värt det! Utsikten var något speciellt och har aldrig sett något liknande hemma i Scandinavien. Vi gick ca 2,5 miles upp och tillbaka samma väg (8 km). Det tog oss tre timmar och vi alla total däckade på eftermiddagen. Det blir dubbelt så jobbigt pga värmen samt stigningen, vi snackar 35-40 grader. Har aldrig druckit så mycket vatten på så kort tid. 
Vi har också varit på Ikea, gud vad glad jag var! Lingonsylt, kaviar, choklad, knäckebröd, musli och kardemummaskorpor köpte jag med mig. Många åker till Ikea för att handla möbler men jag åker dit för att handla mat! Jag har ingen craving för choklad eller så hemma i Sverige men det var ändå så underbart att få smaka på lite svenskt. 
Vi var också på med några andra utbytesstudenter från Phoenix på Amazing Jakes. En slags nöjespark med laserdome, bowling osv. Det var kul, vi var ett gäng från helt olika nationer! Kina, Japan, Norge, Tyskland, Ukraina, Tjeckien, Thailand och många fler. Det roligaste var nog att träffa alla och prata om hur olika liv vi är vana att leva och sedan träffas vi alla här i Arizona. 
Jag har också besökt ett köpcentrum, umgåtts med Maria som är från Norge och allmänt bara varit. Nu låter det som mina senaste veckor varit en dans på rosor vilket inte stämmer. Dock har det funnits positiva stunder bland alla mindre positiva. :) 

Nu ska jag umgås med familjen Schmidgall för sista morgonen. Gud vad roligt vi haft men nu är det nya utmaningar som väntar, igen. 

KRAM 


// Ikea och bild från vår hike //


// Tyskalnd, Ukraina, Tjeckien, Sverige och Norge //

Jobbiga veckor

Hejsan hoppsan I´m back on track! De senaste två veckorna har varit fruktansvärda men livet här börjar äntligen falla på plats. Jag sammanfattar den senaste tiden lite kort.

Över Labor day åkte jag med min föredetta värdfamilj till Kalifornien. Jag ska vara ärlig och säga att jag har ingen aning om varför man firar Labor day men av någon anledning är man ledig från skolan och ja, det är inte mycket mer än så.  Jag hade helt fantasitska dagar i Los Angeles och jag fick verkligen testa på hur det var att bo där och inte bara vara turist. Behöver inte säga så mycket mer än så, det var underbart helt enkelt. Tog inte så mycket bilder då vi gjorde mycket paddle boarding vilket var grymt kul! Paddle boarding går ut på att man står på surfbräda och med hjälp av en paddel tar sig framåt helt enkelt. Pånminde mycket om rodd med balansen och kontrollen över brädan i vattnet var den samma. Annars cyklade vi längs med stränderna, åkte till en danskt bageri (grovt bröd äntligen!!) och badade. De jag bodde hos hade nio hundar, en spindel, en undulat, två råttor och två sköldpaddor. Jajemensan. Nio små bulldogar, en blind och en med endast tre ben. De var så fruktansvärt roliga även om jag är inte någon djurvän annars! 

Hur som helst, imorgon flyttar jag från Phoenix då jag har bytt värdfamilj. Senaste tiden har jag bott hos en av de ansvariga för min organisation. Träning i massor, för många filmer och tårar har väll mina senaste veckor bestått av. Då jag bott 1,5 timma ifrån min skola har jag inte kunnat gå i skolan. Dock har jag känt mig väldigt trygg och jag har träffat underbara människor. Trivts väldigt bra med hennes familj så är lite ledsen över att jag behöver flytta men jag har en bra känsla över den nya familjen. Kommer inte skriva här varför det inte fungerade i min förra familj men om det är någon blivande utbytesstudent som undrar, tveka inte att kontakta mig! Jag har själv suttit hemma och läst utbytesstudent bloggar spänd på mitt år. :) 

Min nya stad heter Tucson och den ligger ca 2 h söder ut i Arizona, väldigt nära Mexikanska gränsen. Jag vet inte speciellt mycket om min värdfamilj men det ska nog lösa sig. Ny stad, ny skola och ny familj. Jag börjar om på nytt. 

Nu ska jag njuta av min sista dag i Phoenix! Började med ett pass på den älskade roddmaskinen imorse och nu ska jag och Carly (dottern) på äventyr. 

Hoppas ni mår bra där hemma, ta hand om er! â™¡


// Los Angeles, Marina Del Rey // 

Tillbaka...

...inom en snar framtid. Problem som först ska ställas till rätta :) 

KRAM 

 

// Fyra stunder som är värda att slänga en extra tanke åt //

Upp